Inbraakpreventie tips

Onze tips

Je maakt je woning veiliger door de juiste technische maatregelen te nemen, je woning goed af te sluiten en door goed op te letten. Gebruik de sloten op de juiste manier en sluit ook ramen en deuren als je (even) weggaat.

Gebruik goedgekeurd hang-en-sluitwerk op ramen, (garage)deuren en lichtkoepels. Een slot dat voldoet aan het Politiekeurmerk, is getest en door een erkend PKVW-bedrijf volgens de regels gemonteerd. Zo’n slot herken je aan het SKG®-logo, met sterren.

Goede buitenverlichting helpt ook tegen inbraak. Bijvoorbeeld een lamp met schemerschakelaar of bewegingssensor. Denk ook aan de brandgangen achter je woning.

Onze tips

Dit kan als je glas naast de deur hebt of er in je deur een zogenaamde deurspion zit. Zorg daarbij ook voor verlichting.

Een schuifpui is extra inbraakgevoelig. Breng hier een speciaal slot aan.

Beveilig ook de bovenverdieping van de woning, zoals balkondeuren, ramen en dakramen.

Doe dit altijd.

Sluit altijd alle ramen en deuren. En draai deuren op slot, ook als je even weggaat.

Gebruik buitenverlichting, bijvoorbeeld op schemerschakelaar of bewegingssensor.

Plaats waardevolle spullen uit het zicht.

Onze tips

Verstop je sleutels niet buiten, onder de mat of in de bloempot is geen geheime plek. Hang geen adreslabel aan je sleutelbos.

Zorg dat jouw deuren en ramen niet verborgen zijn achter hoge schuttingen, bomen of struiken, dit maakt sociale controle niet mogelijk.

Registreer de serienummers van waardevolle spullen en maak foto’s van objecten, Gebruik hiervoor de handige Stop Heling app. www.stopheling.nl

Plak nooit een briefje op de deur met ‘ben even weg’.

Maak afspraken met je buren om op elkaars huis te letten bij afwezigheid.

Assistentie bij Onprettige Situaties

Onze getrainde medewerkers bieden hulp en ondersteuning in onplezierige situaties, zowel preventief als reactief.

Rapportages Bij Bijzonderheden

We houden u op de hoogte met gedetailleerde rapportages bij eventuele bijzonderheden in uw buurt.

Nachtelijke Surveillance Auto in de Wijk

Onze surveillanceteams patrouilleren actief in de nachtelijke uren (21:00 – 06:00 uur) om de veiligheid in Almere-Buiten te vergroten.

Controle Rondes Rond Uw Woning en Terrein

We voeren regelmatige controle rondes uit om uw eigendom te beschermen en ongewenste activiteiten te voorkomen. (let op! wij blijven toezicht houden via de openbare weg)

Inbraakpreventie

Onze aanwezigheid en surveillancetechnologieën dragen bij aan inbraakpreventie, waardoor uw woonomgeving veiliger wordt.

Noodnummer Surveillance Auto Voor Leden

Als lid heeft u toegang tot een speciaal noodnummer, waarmee u direct contact kunt opnemen met onze surveillanceteams.

Logistieke Hulp in de Nacht (Spoedpost)

Bij urgente situaties bieden we logistieke ondersteuning, zodat u snel kunt rekenen op onze hulp. Start uw auto niet (lege accu) komen wij u uiteraard assisteren.

EHBO + AED Aanwezig

Onze surveillance auto is uitgerust met een volledige EHBO-uitrusting en een AED, waardoor we snel kunnen handelen in geval van medische noodgevallen totdat professionele hulpverlening arriveert.

Bij een verdachte situatie, bel altijd 112!

Op vakantie?

Veilig op vakantie

Leden aan het woord

Ontdek de ervaringen van leden in onze veiligheidscommunity. Van gemoedsrust tot tevreden glimlachen, lees wat onze gemeenschap te zeggen heeft over OSJW.

Ik ben al geruime tijd lid van OSJW, en ik ben buitengewoon tevreden over hun toewijding aan onze veiligheid. De regelmatige updates houden me goed geïnformeerd, en hun inspanningen om veiligheid naar de voorgrond te brengen, zijn bewonderenswaardig.
Als lid van OSJW voel ik me echt betrokken bij de gemeenschap. Ik waardeer de exclusieve voordelen die ze bieden. Het lidmaatschap heeft mijn bewustzijn vergroot en me de tools gegeven om bij te dragen aan een veiligere buurt.
OSJW is meer dan alleen een organisatie; het is een gemeenschap die zich inzet voor onze veiligheid. Het lidmaatschap geeft een gevoel van gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. Ik ben trots om deel uit te maken van dit initiatief.
Mijn zoontje werd in de nacht niet lekker na overleg met de spoedpost hebben de artsen besloten om hem toch te willen zien maar zonder vervoer was dat erg lastig dus OSJW heeft daar uitkomst in geboden.
Previous
Next